ViduNova har som vision att öka kunskapen och kompetensen om PTSD. Jag tycker att det är viktig att mina klienter, anhöriga och utsätta yrkesman få mer kunskap om PTSD. Därför anordnar jag gratis föreläsningar som handlar om PTSD.

Vad är ett PTSD? En traumatisk händelse kan vara en enstaka dramatisk händelse såsom våldtäkt, olycka och katastrofer, men också en del av ett återupprepat mönster av traumatiska situationer, såsom misshandel i hemmet eller mobbing i skolan eller på arbetet. Ett psykiskt trauma kan rubba en människas liv och kan leda till ett Post Traumatisk Stress Syndrom (PTSD).  8 % av Sveriges befolkning har någon gång i sitt liv haft PTSD. Ett PTSD kännetecknas av återupplevande, undvikande beteende, negativa tankar och överspändhet. Vissa arbetsgrupper är mer utsatta för hotande situationer som till exempel militär, polis, journalister eller brandmän.

I föreläsningen behandlas stressreaktioner, PTSD och dess symtom, sexuella trauman, komplex trauma, och dissociationer.

Aktuella föreläsning  Vad är EMDR? 

Målgrupp: Föreläsning riktar sig mot klienter och anhöriga och yrkespersonal som kan upplever hotande situationer. Även andra intresserade är välkomna.
Plats:       ViduNova trauma expertiscentrum Kastellgatan 6  Malmö
Datum:   Onsdagen den 23 november 16.30 – 18.00
Tid:          16.30- 18.00  
Kostnad: Gratis

Välkommen att lämna din intresseanmälan här nedan.

Fullbokad!