Christel

Christel skrev ett lång mail som gav mig gåshud:

 

”Kursen var väldigt bra. Du går igenom alla de steg som behövs. När jag gick igenom alla stegen och tog testet insåg jag hur bra det blivit. Så kursen gav mig verktyg.

 

Min ångest har faktiskt försvunnit. Smärtan i rygg och nacke, som varit stressrelaterat (stress pga obearbetat trauma) har försvunnit. Dock har jag lite smärta kvar i ryggslutet, men efter att ha analyserat den så handlar den enbart om att jag har felbelastat ryggen i så många år att den är van att röra sig på fel sätt. Så nu ska jag träna upp ryggen så att den blir starkare och stabilare. Jag ska också se till att bli medveten om mitt rörelsemönster.

 

Mina mardrömmar har helt försvunnit. Tidigare hade jag ofta mardrömmar som handlade om att jag blev jagad eller att jag hamnade i hemska situationer som jag inte kunde ta mig ur, där jag kände mig instängd och utsatt. 

Tidigare hade jag också ofta flashbacks, där minnena poppade upp ofta. När minnena kom så blev jag ledsen, ibland arg, och ibland fick jag dåligt samvete över att jag inte gjort annorlunda. Allt detta har släppt.

 

Min destruktivitet har nästan helt försvunnit. Drogsuget är totalt borta! Det är helt magisk 😊 Det har varit några tillfällen när jag varit arg och ledsen och jag har tänkt att “Det hade varit såå skönt att få försvinna in i drogdimman”. Men genast har tanken slagits bort, för jag är verkligen inte sugen, och jag vill verkligen inte bli berusad och tappa kontrollen. Jag har också blivit lite rädd för de konsekvenser som skulle uppstå ifall jag skulle använda drogerna. Det konsekvenstänkandet har jag aldrig haft tidigare.

 

Ja, jag röker fortfarande (cigaretter), men har dragit ner på det rejält. Inget jag har tänkt på och inget jag har kämpat för. Jag är bara mindre röksugen.

Jag jobbar mindre, stressar mindre, tränar på ett vettigare sätt. Jag lyssnar på min kropp på ett helt annat sätt.

 

Skuld och skam har försvunnit helt. Tidigare har jag lagt skulden på mig själv. Det har inneburit att jag haft svårt att sätta min egen gräns. För jag har någonstans trott att jag inte förtjänar bättre och därför har jag heller inte ställt krav på min omgivning. Jag har låtit mig bli överkörd och utnyttjad. 

 

Reaktionen från omgivningen är nu att vissa tycker att jag inte är så kul längre. Det är människor som klart kört över mig tidigare och nu när jag inte tillåter detta längre så reagerar de negativt. Jag har tagit bort dem från min omgivning, de tar mer än jag vill ge och jag har inget dåligt samvete.

 

Fram till att jag började bearbeta mitt trauma har jag ofta fått skamliga förslag från män, blivit tafsad på, hamnat i obehagliga situationer med klara inslag av sexuella trakasserier. Jag berättade detta för en annan kvinna vid ett tillfälle 2016. Hon svarade väldigt ärligt att jag har en tydlig sexuell appeal. Jag rörde mig på ett sexuellt lockande och utmanande sätt och jag var väldigt flörtig på ett sexuellt vis. Detta var jag inte medveten om.

 

Efter traumabearbetningen har jag inte hamnat i en enda liknande situation. Jag känner själv att mitt rörelsemönster är helt annorlunda, jag är dock fortfarande flörtig, men inte på ett sexuellt sätt utan bara på ett charmerande sätt. 

 

Dissociation var ett nytt begrepp för mig. När jag läste om det i din kurs så insåg jag att jag varit precis så under hela mitt liv. Jag har pendlat mellan det ledsna barnet och den obstinata tonåringen. Jag har väldigt sällan känt mig vuxen. Jag har ett klart minne från när jag skulle fylla 40 år. Då tänkte jag att nu kanske jag äntligen kunde känna mig vuxen och funderade över hur det skulle kännas och vad det skulle innebära.

 

Nu är jag vuxen. Visst kan jag agera lite barnsligt i vissa situationer fortfarande, men det är absolut inte på samma sätt som tidigare. Att nu vara vuxen innebär att livet faktiskt blivit lättare på många plan. Ett tydligt exempel är att det inte längre tar så mycket energi att betala räkningar. Det där är ju en typisk vuxengrej. Att vara ett barn som ska utföra vuxengrejor är en rejäl kraftansträngning som tar enormt mycket energi. Nu går det liksom av sig själv.

 

Och jag är enormt tacksam för att du hjälpte mig att bearbeta mitt trauma.

 

Stor kram

Christel”

Stor tack Christel , för förtroendet, för din öppenhet och att du delar.  Allt gott till dig!

 

Jag träffade Christel 14 gånger på min mottagning i Malmö. Trauma bearbetning behöver inte vara en flera  års behandling.

Lev, känn dig fri och hel!

Jeanette

 

Gratis

Insikt och förståelsekurs

 

Populära online kurser

Bearbetning

Frigörelse från skam

Självmedkänsla

Släppa eller förlåta

Det Röda tältet

 

För professionella:

För dig som arbetar med klienter, patienter, elever, brukare. För dig som arbetar med människor

PTSD kurs

MI (Motiverande samtal)

 

2020-02-19T10:11:47+00:00February 19, 2020|
Go to Top