Långsamt lämnade jag mina trauman och min känslomässiga isolering…

När jag kom till Jeanette, hade jag under många år haft ångest, oro, känsla av hopplöshet, en inre tomhet och reagerat starkt på vissa situationer som jag ställdes inför i livet.

Trots år av terapi förstod jag inte varför och ingen av mina tidigare terapeuter hade nämnt ordet trauma.

Obearbetade trauman

När så min skilsmässa efter 18 års partnerskap blev ett faktum, rämnade allt för mig.

Genom en vän kom jag i kontakt med Jeanette. När vi möttes och jag fick berätta om min ångest, om mina svårigheter i livet, sa Jeanette de förlösande orden.

Du har obearbetade trauman, jag kan hjälpa dig.

 

En dysfunktionell familj

Jag visste att jag haft en barndom fylld med våld och hot om våld. Jag visste att jag växt upp i en dysfunktionell familj med en alkoholiserad pappa och en medberoende mamma.

Men jag hade inte förstått vilka frusna sår jag bar på, som aktiverades om och om igen.

Det påverkade mina nära relationer, det påverkade min livslust, det påverkade mitt arbete och det påverkade i hög grad hur jag hanterade känslor, eller stängde av dem.

 

Den där lilla tjejen som finns inom mig

Det har varit smärtsamt att möta den där lilla tjejen som finns inom mig. Men jag kände mig trygg med Jeanette.

Under många månader var Jeanette min trygga punkt och långsamt började jag våga känna de starka och smärtsamma känslor som jag haft i min barndom och som påverkade mitt vuxna liv idag.

Jeanette hjälpte mig att se, att vissa sanningar som jag hade om mig själv, hade formats av dysfunktionen och var rena överlevnadsstrategier. De var inte JAG.

 

Braintraining

Vi har gjort EMDR sessioner, vi har mediterat, vi har pratat och vid några tillfällen hypnos. Samtidigt fick jag inspelad braintraining som jag kunde lyssna på när jag ville och behövde.

Ett tips är att lyssna på dem så ofta du bara kan, de har hjälp mig.

 

Idag mår jag bättre. Visst har jag dagar som är svårare än andra. Men jag befinner mig inte längre i bilden/filmen av de trauman som jag var utsatt för. Nu står jag utanför och tittar in.

Det är en stor skillnad, en skön distans. Detta behövde jag för att komma vidare, för att så småningom kunna leva helhjärtat.

Ett varmt tack Jeanette

Hälsningar// M

 

Braintraingen finns med i kursen från trauma till kraft