Hösten 2021 startade jag EMDR utbildningar för en bred målgrupp av terapeuter, vårdpersonal och coacher det har fått det succé jag hade hoppats på och drömde om.

 

EMDR är en förkortning av Eye Movement Desensitization and Reprocessing och är en snabb och effektiv, evidensbaserad metod för behandling där traumatiska händelser har lämnad sina spår.

 

Psykisk ohälsa, som ångest, depression och tvång har ofta sitt ursprung i negativa eller traumatiska upplevelser. Det är så fantastiskt att med bara några sessioner EMDR kan transformera negativa känslor, tankar, övertygelser till positiva tankar och sunda beteende.

 

Förra veckan avslutade jag den andra EMDR utbildningen. Så fantastisk att se hur kollegor börja använda EMDR för att hjälpa sina klienter och se hur entusiastiska de är över EMDR och utbildningen. Jag är tacksam och stolt. Nästan alla kursdeltagare vill fortsätta med level 2 utbildningen för klienter med mer komplex problematik.

 

Tidigare kunde endast psykologer och psykoterapeuter lära sig EMDR, men förra året har jag bestämt mig för att följa rörelsen i Europa och starta en EMDR utbildning för vårdpersonal med steg ett och coacher med en bred erfarenhet och utbildning.  En bra behandling med EMDR är så effektivt och kan hjälpa så många människor att vi inte kan lämna det på en begränsad grupp av terapeuter Jag är så glad att barnmorskor, kuratorer, beroendeterapeuter, psykoterapeuter och psykologer har hittat EMDR utbildningen.

 

Jag anser att alla terapeuter och coacher borde ha EMDR i sin verktygslåda. EMDR är klient och terapeut vänlig och kostnadseffektivt för samhället *(.   EMDR är en ’must have’ för alla terapeuter som hjälper klienter via samtal.  (Jag vet, jag är lite fördomsfullt, men jag älskar att arbeta med EMDR och ser hur mina klienter mår så snabbt bättre och att det håller sig över tid)